Ontdek onze woningen

Als je gebruik maakt van de dienst zelfstandig wonen dan huur je bij een sociale huisvestingsmaatschappij je aangepaste woning of appartement. Wanneer je in aanmerking komt voor onze dienst zelfstandig wonen dan moet je je inschrijven bij één van de sociale huisvestingsmaatschappijen waar Focus-Plus mee samenwerkt.

De woningen of appartementen zijn voorzien van een aantal aanpassingen: keuken, doucheruimte en toilet zijn rolstoeltoegankelijk.

Heb je een PVB en wil je in je eigen woning blijven wonen? Ben je 65 plus en wens je gebruik te maken van onze noodpermanentie? Ook dan kan je beroep doen op de diensten van Focus-Plus.


WAAR WIL JIJ WONEN?


Wonen in Gent Noord

De appartementen zijn gelegen in "De Bloemekeswijk" in Gent. Dit is vlakbij het Van Beverenplein en niet ver van Gent centrum. Dit is een sterk verstedelijkte omgeving. De wijk maakt deel uit van het het stadsvernieuwingsproject "Het Getouw". De appartementen zijn gebouwd halverwege de jaren 90,  zijn ruim en met aangepast comfort.

Wanneer u in aanmerking komt voor onze dienst zelfstandig wonen dan moet u zich inschrijven bij de sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent.

www.woningent.be
gentnoord@focusplus.be


Adres Focus-Plus Gent Noord
Maïsstraat 268
9000 Gent


Contacteer Focus-Plus
aanmelding@focusplus.be

Wonen in Gent Zuid

Gent Zuid is momenteel tijdelijk gehuisvest in de "Bloemekeswijk" In Gent. Dit is niet ver van het centrum van Gent, vlakbij het Van Beverenplein.
Een 1-slaapkamer appartement en 2 studio's met 24/7 ADL ondersteuning beschikbaar voor personen met een fysieke beperking die beschikken over een persoonsvolgend budget.

Er is een verhuis van deze cluster voorzien naar de locatie Steenakker-Groene Wal (aan de achterkant van UZ Gent) waar WoninGent bouwt aan 60 sociale appartementen waarvan 18 aangepast aan rolwagengebruikers. In het toekomstige project worden ruime, lichte één- en tweeslaapkamer appartementen voorzien van alle aangepast comfort.
Voor informatie over beschikbare appartementen op de nieuwe locatie: 
m : ria.dhondt@foucsplus.be t.: 0493/51 30 09
Wenst u zich te registreren als geïnteresseerde dan kan dit via:
m.: aanmelding@focusplus.be t.: 0490/42 07 82

Wanneer u in aanmerking komt voor onze dienst zelfstandig wonen dan moet u zich inschrijven bij de sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.woningent.be
gentzuid@focusplus.be


Adres Focus-Plus Gent Zuid
Kriekelaarstraat 15
9000 Gent


Contacteer Focus-Plus
aanmelding@focusplus.be

Wonen in Ename

De nieuwbouwwoningen zijn ingeplant in de bestaande wijk "Riedekens" in Ename. Ename is een deelgemeente van Oudenaarde. De wijk ligt vlakbij het centrum. Het zijn halfopen bebouwingen met aangepast comfort.

Er is vanaf 1 april 2019 een woning beschikbaar met 24/7 ADL-ondersteuning. Voor meer informatie neem contact op met frauke.baele@focusplus.be 

Telefonisch te bereiken tijdens de kantooruren: 055/60 96 01

Wanneer u in aanmerking komt voor onze dienst zelfstandig wonen dan moet u zich inschrijven bij de sociale huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen.

telefoon cluster Ename: 055/60 96 01

www.shmvlaamseardennen.be
ename@focusplus.be


Adres Focus-Plus Ename
Riedekens 185a
9700 Ename


Contacteer Focus-Plus
aanmelding@focusplus.be

Wonen in Maldegem

Cluster Hove te Donc is zeer landelijk gelegen in Donk, een deelgemeente van Maldegem. In tegenstelling tot de andere clusters, waar de woningen verspreid liggen in een wijk, zijn de woningen hier gebouwd rondom een centraal plein. . Het zijn ruime, lichtrijke woningen voorzien van aangepast comfort, waarvan een aantal gezinswoningen zijn.

 

Te huur: ruime aangepaste gezinswoning

 

De aanpassingen:

- Voordeur met afstandsbediening

- Geen drempels aan voor-, achter- en tussendeuren

- Het gelijkvloers beschikt over een inkom met automatische schuifdeur naar de living.

- Een leefruimte met open keuken met verstelbaar werkblad.

- De badkamer heeft een verhoogd toilet en een inloopdouche met douchestoel.

- De trap naar de bovenverdieping is voorzien van een traplift.

- Boven zijn er twee ruime slaapkamers, een kleine kamer met lavabo en een aangepast toilet.

 

Verder beschikt de woning over een ruime garage, waar aansluitingen voor wasmachine en droogkast zijn voorzien, en een tuin vooraan en achteraan de woning.

 

Op 50 meter van de woning bevindt zich een halte van de belbus.

De gemeentelijke lagere school  is vlakbij.

Verschillende winkelketens voeding en kledij op 4 km bereikbaar met auto, elektrische rolwagen of scooter.

De woningfiche vind je hier

 

Bij interesse voor deze woning, neem vrijblijvend contact op met onze organisatie via 0490 42 07 82 of via frauke.baele@focusvzw.be

Tijdens het kennismakingsgesprek gaan wij na of onze organisatie een antwoord kan bieden op uw ondersteuningsnoden en kan u deze woning bezoeken op afspraak.

 

Wanneer u in aanmerking komt voor onze dienst zelfstandig wonen dan moet u zich inschrijven bij de sociale huisvestingsmaatschappij "De Volkshaard"

 

 

Telefoon cluster Hove te Donc: 050/72 02 59

www.volkshaard.be
hovetedonc@focusplus.be


Adres Focus-Plus Maldegem
Hove te Donc Paardekerkhof 4
9990 Maldegem


Contacteer Focus-Plus
aanmelding@focusplus.be

Wonen in de toekomst

IN DE NABIJE TOEKOMST ZAL NOG EEN NIEUWE CLUSTERS OPSTARTEN IN OOST-VLAANDEREN.
 

In Adegem

Een deelgemeente van Maldegem wordt gewerkt aan een inbreidingsproject in het centrum. Binnen dit inbreidingsproject is de ontwikkeling van een dienst zelfstandig wonen voorzien. Er zijn 21 appartementen gepland over 3 bouwlagen. 3 ADL- woningen met 3 slaapkamers, 10 met 2 slaapkamers en 8 woningen met 1 slaapkamer.

Wanneer u in aanmerking komt voor onze dienst zelfstandig wonen en interesse hebt voor het nieuwbouwproject in de landelijke gemeente Adegem dan moet u zich inschrijven bij de sociale huisvestingsmaatschappij "De Volkshaard":
www.volkshaard.be
info@volk.woonnet.beAdres

nog niet toegekend voor beide toekomstige clusters


Contacteer Focus-Plus

aanmelding@focusplus.be